Plantesteroler

Hvordan kan plantesteroler hjelpe deg med høyt kolesterol?

Plantesteroler har klinisk bevist effekt på å senke forhøyet kolesterolnivå.1 Oppdag hva plantesteroler er, hvordan de fungerer, og hvor mye inntak av plantesteroler du trenger for å senke kolesterolnivået, og om nyheten Senikol.

Plantesteroler er kraftige naturlige forbindelser som finnes i plantebaserte matvarer. Disse strukturelt kolesterol-lignende stoffene finnes i vegetabilske oljer, nøtter, frø, hele korn og grønnsaker. Her kan du lese mer om hva plantesteroler er, helsefordeler ved inntak, og hvordan du kan integrere dem i kostholdet ditt for optimal helse.

Hva er plantesteroler? Plantesteroler kan forbedre hjertehelsen din!

Plantesteroler er spesielle stoffer som finnes i planter og fungerer omtrent på samme måte som kolesterol gjør i menneskekroppen. Plantesteroler ligner kjemisk på kolesterol og konkurrerer med det i kroppen, noe som gir mange helsefordeler.

Vanlige matvarer inneholder kun en begrenset mengde plantesteroler, og det er derfor vanskelig å oppnå en merkbar og tydelig effekt gjennom inntak av kun vanlig mat. For å oppnå en mer effektiv senkning av kolesterolnivået, bør man vurdere å inkludere produkter som tilsatt plantesteroler mer i konsentrert form. Senikol med plantesteroler senker kolesterolnivået på noen få uker.

Helsefordeler med Plantesteroler*: Senk LDL-kolesterolet og beskytt hjertet ditt

Kolesterolbehandling: Den mest anerkjente fordelen med plantesteroler er deres evne til å senke LDL-kolesterolet. De konkurrerer med kolesterol under absorpsjonen i tarmen, noe som fører til redusert opptak av kolesterol.

Forbedret hjertehelse: Ved å senke LDL-kolesterolet kan plantesteroler redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, spesielt koronar hjertesykdom.

La Senikol bli en naturlig del av din livstil på veien til sunnere kolesterolverdier og bedre hjertehelse.

Inkluder plantesteroler i hverdagen din: Senikol – den enkle veien

Å senke høyt kolesterol kan være en utfordring. Senikol med plantesteroler hjelper deg på veien. Etter flere års utvikling har det norske legemiddelselskapet Sana Pharma Medical lansert Senikol med plantesteroler som anbefales ved behandling av høyt kolesterol.

  • Senk kolesterolet på noen få uker
  • Små myke kapsler som er enkle å svelge
  • Kan kombineres med statiner
  • Enkel dosering

Introduksjonstilbud

299 kr 99 kr første måned

Etter første måned leveres 2 esker annenhver måned
for 598 kr (tilsvarer 299 kr per måned).
Du kan avslutte abonnementet uten bindingstid.

Spørsmål om plantesteroler og Senikol

Hvilke matvarer inneholder plantesteroler?

Naturlige kilder til plantesteroler inkluderer vegetabilske oljer som solsikke- og rapsolje, nøtter, frø, fullkorn og visse grønnsaker.

Vil effekten av plantesteroler og Senikol øke hvis jeg øker dosen?

Effekten av Senikol med plantesteroler øker opp til 3,0 g per dag, tilsvarende 7 kapsler. Daglig maksdose er 7 kapsler daglig. Anbefalt daglig dose for å senke LDL-kolesterolet effektivt er 2 kapsler 2 ganger daglig. Senikol er et kosttilskudd beriket med plantesteroler som senker kolesterolnivået på noen få uker. Senikol bør være en del av et sunt kosthold og en sunn livsstil.

Hva er plantesteroler?

Plantesteroler er en naturlig bestanddel i grønnsaker, frukt, frø, nøtter og vegetabilske oljer. Kliniske studier har vist at plantesteroler har effekt på å senke kolesterolnivået i blodet. Senikol inneholder plantesteroler som senker kolesterolnivået i blodet. Med en lavere dosering kan man deretter opprettholde normale kolesterolnivåer. Senikol inneholder plantesteroler fra rapsolje og trevirke.

*EFSA: Plantesteroler har vist seg å senke kolesterolnivået i blodet. Høyt kolesterolnivå er en risikofaktor for koronararteriesykdom. Plantesteroler bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. 

Referanser:

  1. Gylling et al., European Atherosclerosis Society Consensus Panel on Phytosterols. Plant sterols and plant stanols in the management of dyslipidaemia and prevention of cardiovascular disease. Atherosclerosis. 2014, 232(2):346-60